fredag 19 oktober 2012

Flytta tv- och radiohusen på Gärdet!

Dagens tv- och radiohus ligger nära flera högskolor, vilket gör det till en ultimat plats för studentbostäder, skriver Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (m) i Dagens Nyheter.
Sverige Television offentliggjorde häromdagen att de flyttar ut ur ett av sina två hus på Gärdet. Detta öppnar för nya möjlig­heter för både bostäder och studentlägenheter i området. SVT säger att de nu tittar på hur BBC i London framgångsrikt skapat ett mediehus där de delar lokaler med andra aktörer inom mediebranschen.


I Stockholm finns det i dag ett mediekluster i Värtahamnen som vuxit fram under åren. En flytt av både SVT och Sveriges Radio till Värtan skulle innebära ett stort lyft för Stockholms nya och framväxande mediekluster. Där finns möjligheterna för SVT och SR att uppnå liknande framgångar som BBC:s i London menar han.

Husen vid Gärdet är skyddsobjekt med bunkrar där man ska kunna sända även under krigstider. Och i tv-huset har man gjort stora investeringar under senare tid, så utspelet om flytten får inget medhåll av SVT-ledningen.– Vi har gjort stora investeringar här och att flytta skulle innebära en nyinvestering på ett nytt ställe vilket låter som dålig företagsekonomi, säger senior advisor Carl Andersson till SVT:s ABC Nytt. En flytt för vår del är inte aktuell.

Läs hela debattinlägget i DN Stockholm